Menu Sluiten

Stuurbenodigdheden


Stuurbenodigdheden

Informatie over stuurbenodigdheden en Stuurinrichting.

Stuurbenodigdheden zijn essentieel voor het repareren en onderhouden van de stuurinrichting van uw voertuig. Ze maken uw werk gemakkelijker en voorkomen schade aan onderdelen.

Ze worden meestal verkocht in sets met alle maten en adapters die nodig zijn voor uw stuurinrichting. Een complete set kopen is meestal voordeliger dan alle gereedschappen afzonderlijk kopen.

Als u een doe-het-zelver bent, kan stuurgereedschap u veel tijd en gedoe besparen.

Er bestaan Oldskool sturen voor het inrichten en stylen van een truck.

Oldskool sturen bestaan er op maat van de meeste vrachtwagen merken.

Bij het kiezen van een stuurvoorziening, is het eerste wat je moet doen het bepalen van de druk die nodig is om het voertuig te besturen. De stuurvoorziening moet het voertuig bij stationair toerental betrouwbaar kunnen draaien.

Als de stuurstroom ondermaats is, zal het sturen bij een laag toerental traag aanvoelen. Het is bijgevolg van belang het juiste stuurpakket voor uw behoeften te bepalen.

Recirculatiekogelstuurinrichtingen zijn gebruikelijk in vrachtwagens en trucks. Ze werken door het stuurwiel te laten draaien op een as met aan het uiteinde een wormwiel.

Wanneer u het stuurwiel draait, draait de stang en beweegt een tandwielkast. De tandwielkast is gevuld met kogellagers, die recirculeren als het stuurwiel draait.

Hydraulische verdringerpompen leveren stuurvloeistof in verhouding tot het motortoerental. Bij hoge motortoerentallen werkt de stuurpomp sneller. De pomp bevat ook een overdrukventiel om gevaarlijke drukopbouw te voorkomen.

De stuurpomp en de slangen zijn verbonden met een stuurhuis. Het stuurhuis bevat een roterende klep.

Een roterende klep is een zeer gevoelige metalen behuizing met strategisch geplaatste gaten waardoor de vloeistof in de ene en in de andere richting stroomt, afhankelijk van de stand van het stuurwiel.

Info over stuurbenodigdheden

Berichtgeving over Stuurbenodigdheden

Wat weten we nog over stuurinrichting en stuurbenodigdheden.

Een van de meest uitdagende onderdelen om te onderhouden in een stuursysteem is de binnenste trekstang. Om dit gemakkelijker te maken, hebben fabrikanten van stuurbenodigdheden een stuurgereedschap ontwikkeld dat een trekker voor de binnenste trekstang wordt genoemd.

Dit is in wezen een lange socket met een extensie die ver genoeg reikt om de moer te bereiken. De meeste van deze tools worden verkocht als kits die verschillende maten adapters en een plastic koffer omvatten.

Stuurbekrachtiging is een belangrijk onderdeel van moderne voertuigen. Het laat voertuigen draaien met minder inspanning, en het is ook handiger om met lagere snelheden te rijden. Vroeger hadden auto`s geen hydraulische stuurbekrachtiging.

 Later werden hydraulische stuurbekrachtigingssystemen gemaakt voor zwaar bouwmaterieel. Daarmee kon de bestuurder de snelheid van het voertuig gemakkelijk controleren en veilig manoeuvreren.

De stuurinrichting en stuurbenodigdheden bestaan uit een stuurwiel, een stuurhuis en stuurvoorzieningen. Al deze onderdelen moeten perfect zijn uitgelijnd en in goede staat verkeren om veilig te kunnen sturen.

 Er bestaat hydraulische en elektrische stuurbekrachtiging.

Meer info over stuurbenodigdheden nu op www.sn-truckstyling.com.

Tags

Informatie Stuurbenodigdheden | Interieur Stuurbenodigdheden | Oplossingen Stuurbenodigdheden | Stuurbenodigdheden Kopen | Stuurbenodigdheden Provincie Antwerpen | Stuurbenodigdheden Regio Herentals | St |